Tesi sijoittaa Maki.vc-rahastoon

Rahastot - 24.8.2018

Ilkka Kivimäen ja Pirkka Palomäen perustama Maki.vc-rahasto tekee siemen- ja A-kierroksen sijoituksia alkuvaiheen lupaavimpiin teknologiayrityksiin. Maaliskuussa 2018 julkistetulla rahastolla on sijoituksia 76 miljoonaa euroa. Yhtiön päämarkkina on Pohjoismaat, mutta perustajat etsivät tiimejä, joilla on potentiaalia mullistaa markkinoita kotipaikasta, toimialasta ja teknologiasta riippumatta.

Maki.vc:n ensimmäiset julkistetut sijoitukset on tehty lääketieteen teknologiayrityksiin Disioriin ja Neuro Event Labsiin, VR- ja AR -studio Glueen, rekrytointistartup Sumpliin, matkailualan startup Valpakseen sekä digitaalisia työalustoja kehittävään Happeoon. Rahaston tuorein sijoituskohde on ultraääniratkaisuja kehittävä Altum Technologies.

”Olemme vaikuttuneita Maki.vc:n tiimin vahvasta osaamisesta. Ilkka Kivimäki tuo mukanaan sijoituskokemuksensa sekä ainutlaatuiset verkostonsa. Pirkka Palomäellä on puolestaan sekä teknologiaosaamista että pitkä kokemus teknologiayritysten johtamisesta. Molemmilla on lisäksi aito kiinnostus sparrata siemenvaiheen yrityksiä eteenpäin pitkäjänteisesti. On hienoa olla mukana luomassa uusia kasvutarinoita”, sanoo Tesin sijoitusjohtaja Tapio Passinen.

Rahasto aikoo sijoittaa ensimmäisen toimintavuotensa aikana arviolta kymmeneen startupiin. Tiimi tutkii muun muassa lupaavimpia yrityksiä tekoälyn, koneoppimisen, uusien käyttäjäkokemusten sekä materiaaliteknologioiden aloilta.

Maki.vc on kerännyt taakseen merkittävän taustajoukon, johon lukeutuu Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja, sekä Taizo Sonin perustama Mistletoe Venture Partners International. Mukana on myös institutionaalisia sijoittajia kuten OP ja Ilmarinen.

 

Lisätietoa:
Tapio Passinen, sijoitusjohtaja, Tesi
tapio.passinen@tesi.fi 
+358 40 840 3681

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,2 miljardia euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomen seuraavalle kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi / @TesiFII.